top of page
  • Facebook Sociální Icon
  • Instagram sociální Icon
IMG_3180.JPG

Obytnou károu nejen Jižní Amerikou

Chiang Mai

Aktualizováno: 25. 9. 2019


Dobrodružství s tygry a slony


 
  • Chiang Rai - Chiang Mai:

140 THB = cca 100,- Kč

 

Po vydařeném dobrodružství v Chiang Rai jsme měli v plánu vyrazit o kousek dál. Do Chiang Mai. Dostali jsme se sem nočním autobusem z hlavního nádraží v Chiang Rai. Chiang Mai je velmi pozoruhodné město, které skýtá mnoho barev a chutí. Já jsem ho nazvala městem nomádským. Sjíždí se sem veliké množství mladých lidí, kteří pobývají po hostelech. Ve dne si užívají různých aktivit a v noci paří. Stačí si zde jen zapůjčit skútr, a ať vyjedete na jakoukoli stranu Chiang Mai, narazíte vždy na nějakou zajímavou atrakci. Ať už to jsou atrakce s opicemi, slony nebo hady, vše zde najdete. Nás nejvíce zaujal chrám Wat Phra That Doi Suthep. Hlavně kvůli němu jsme sem jeli. Ale protože nás nejen tížil čas, ale také policie, museli jsme se mu vyhnout.

Nebuď záškodník, karma je svině.

Půjčili jsme si motorku s vidinou, že objedeme celé blízké okolí, Páťa si vzpomněl na svého kamaráda a začal se smát. Povídá mi: „To víš, že Páťu v Indonesii teď zastavili a on neměl řidičák, tak dostal pokutu?“ Zasmáli jsme se oba dva a na motorku nasedli. A protože je karma svině (říkám to furt), zastavili nás policajti taky. Já jsem svůj řidičák měla, ale to bylo k ničemu, protože ten policista/voják moc dobře viděl, že řídil Páťa. Ten se moc omluvil, že řidičák nemá a policista nám tak napařil 200 thajských bahtů pokutu. To by bylo ještě dobrý, kdybychom ten řidičák fakt neměli... Jenže my ho měli … v mém batohu … a úplně jsme na to zapomněli! Policista byl ale ta tam a my mohli jen pokrčit rameny a jet dál. Proto nebuďte záškodnický, nevyplatí se to.

Zaslechli jsme, že se kousek od nás nachází Tiger kingdom, neboli Tygří království. Nacházejí se tam tygři, kteří neměli moc štěstí a v přírodě by nepřežili. Zároveň se zde i rozmnožují, takže jsou odchováni již od malička a od malička si zvykají na lidi. Mnoho lidí si myslí, že jsou zdrogovaní. Kočky jsou odjakživa noční zvířata, a proto by měl každý vědět, že přes den moc fyzickou aktivitu nemají. Nicméně během naší návštěvy, a jakože jsme tam byli dlouho, nám nepřišlo, že by byli zdrogovaní. Byli to čilé kočičky, které se měly k světu. Ceny jsou různorodé, záleží, k jak velkým kočkám chcete jít. My jsme si zkusili jak malou, střední, tak i velkou kočku. A byli jsme unešeni! Šahat jim můžete jen na ocas, zadek a břicho, a pokud se prudce oženou, musíte se rychle dostat z jeho dosahu. Malý tygřík si nechá hladit cokoli, s ním jsme si maximálně pohráli. Ale ten největší byl oříšek. Tam už si člověk opravdu musí dávat pozor, jakou má náladu. Naštěstí za nás měl náladičku dobrou. Dokonce jsme měli možnost vidět i tygra bílého a malá mláďata. Bylo to skvělé setkání, kde si člověk uvědomí, jak malý je oproti ostatním tvorům.



Druhý den jsme si opět zapůjčili skútr, ale tentokráte s řidičským průkazem. Vyrazili jsme za slony. Našli jsme dle hodnocení „nejlepší“ sloní azyl. Mohli jsme je krmit banány, dokonce jsme je pozorovali při koupeli. Při krmení si mně jeden slon přitáhl a chobotem mi dal pusu! Zkuste si vzít vysavač, zapněte ho a dejte si hubici k tváři. Je to ten samý pocit, akorát vlhký. Já jsem to absolutně nečekala a strašně jsem se lekla, ale byl to jeden z mých nejkrásnějších zážitků v životě.

Pusa ala vysavač


51 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Tom Kha Kai

IMG_3180.JPG

Češka v chile team

Ahojda! Jsme Hanka (28) a Patrik (32), cestovatelé tělem i duší, co milují dobrodružství. O svých cestách rádi píšeme a rádi sdílíme své zkušenosti. Nejvíce jsme zažili v Jižní Americe, která byla bláznivá a úžasná.

Čti více zde

 

  • Facebook
  • Instagram
DSC06412.jpg
DSC01228.JPG
fullsizeoutput_1832.jpeg
LOGO-PNG.png
koktejl-logo.png
_vyr_116_laguna-osuska_edited.jpg

SDÍLELI NÁS:

2af7279a10040b4054d80bd3ef94deb9.png
bottom of page