top of page
  • Facebook Sociální Icon
  • Instagram sociální Icon
IMG_3180.JPG

Obytnou károu nejen Jižní Amerikou

Jako delegáti

Aktualizováno: 25. 9. 2019


Pracovat,cestovat,vydělávat si a užívat


Jeden z Hančiných prvních telefonátů ...

Vše začalo naší první společnou dovolenou, Eurotripem na tři týdny, kdy bylo v plánu vidět Krétu, Řím a zakončit v Barceloně.

 

Při cestě do Řecka jsem poznal poprvé dva blázny Standu a Míšu. Až zde jsem pochopil, co je to být delegátem. Spousta historek, faktů a mýtů. Taky jsem si udělal představu, jak těžká tato práce musí být, ale také zároveň jak skvělé je cestovat a vydělávat peníze, mít přitom nízké náklady. Ten čas, to byla dost vzdálená představa, moje angličtina byla tragická, velký nervák, práce v ČR, které jsem se nechtěl vzdát. Proto jsem to bral vše jen jako "sen".

Po pár letech v Anglii a zkušenostech v pohostinství a obchodu, už nebylo nereálné o tom přemýšlet. Chtěli jsme pryč, život v Anglii nás hodně naučil i dal. Zjistili jsme, že peníze nejsou vše, a že je na čase splnit si sny, hlavně ty cestovatelské. V tom jsme já a Hanička začali myslet nad tím, jak se stát delegáty. Měli jsme na to přece školu, tolik historek a informací. Chtěli jsme si dokázat, že to je ta ideální práce přes léto a nechtěli zůstat další rok v Anglii, kde trvá léto jen pár týdnů. Rozeslali jsme životopisy na které se nám nečekaně ozvalo 5 cestovních kanceláří a navrhlo své nabídky. Náš zájem byl zůstat spolu a nedělit se, zůstat mimo arabské státy. Jelikož jsme jednali docela pozdě, tak nám vyšli vstříc jen dvě cestovní kanceláře - Exim a Fisher. Obě cestovní kanceláře nabídli Řecko, Exim nabídl Krétu a Fischer Korfu. Nejlepší nabídka vyhravá. Oba chceme být delegáty, bydlení spolu a lepší peníze. Takže jednání a interview mohlo začít s Fischerem, interview jsme udělali přes skype, protože v tu dobu jsme stále balili krabice na cestu domů. Doma jsme zařídili vše potřebné na delegátskou činnost, dokument od sociálky A1, živnostenský list, zdravotní pojištění. Rozloučit se s rodinou a po 14 dnech v ČR, se zabalit a zas jet na 5 měsíců do Řecka.

 

Příjezd do Řecka byl se spoustou otazníků. Jak začít? Už na letišti ale na nás čekali zaměstnanci kanceláře MTS, pro kterou jsme později pracovali a s energii nám začali vše vysvětlovat.

Bylo to, jako naskočit do rozjetého vlaku

První bylo dostat se autem k apartmánům, každý dostal auto. Hanička ale neřídila přes tři roky, tak sem se bál, ale holka moje to zvládla, navštívili jsme ještě kancelář a pak rovnou jet se ubytovat. Ubytování jsme dostali prosté, ale funkční. Co víc si přát, jsi přece v Řecku, tak co čekáš. Do prvního příjezdu klientů, jsme měli více než týden se připravit.


Každým rokem roste zájem o nové delegáty. Dříve, stát se delegátem, byla čest a museli jste mít školu a velké zkušenosti. Dnes už nejsou požadavky tak náročné, důležitá je zkušenost práce s lidmi, jazyková vybavenost a cestovatelská historie. Trochu mě i napadá, býjt dobrý řidič:)

Každopádně s tím, jak roste turismus, roste i poptávka a snižují se nároky. A jak nám bylo řečeno, rybník není tak velký, aby se pro nás vždy nenašla nějaká destinace. :)


Chcete se stát taky delegáty nebo už to máte zasebou?:) Napište nám



57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Humitas

IMG_3180.JPG

Češka v chile team

Ahojda! Jsme Hanka (28) a Patrik (32), cestovatelé tělem i duší, co milují dobrodružství. O svých cestách rádi píšeme a rádi sdílíme své zkušenosti. Nejvíce jsme zažili v Jižní Americe, která byla bláznivá a úžasná.

Čti více zde

 

  • Facebook
  • Instagram
DSC06412.jpg
DSC01228.JPG
fullsizeoutput_1832.jpeg
LOGO-PNG.png
koktejl-logo.png
_vyr_116_laguna-osuska_edited.jpg

SDÍLELI NÁS:

2af7279a10040b4054d80bd3ef94deb9.png
bottom of page